Redefine olarak sunduğumuz DevOps danışmanlığında kurumunuzun ihtiyaç ve hedeflerini birlikte değerlendirerek takip etmeniz gereken olgunluk adımlarını belirliyoruz. Hedeflere yönelik yapılan aşamalı planlamada kurumunuzun DevOps farkındalığını ve kültürünü arttırıyor, yöntem ve araçlarda standart ve güncel yaklaşımları uygulamanıza destek veriyoruz.
Sürekli entegrasyon, kod üzerinde yapılan değişiklik sonrasında sistemin çalışır durumda olduğunu, yapılan değişikliğin sorunlara yol açmadığını tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir. Sorunları ve kırılmaları tespit edebilmek için birim testleri kullanılır. Yapılan değişiklikler yeni bir yapının parçası olduğundan dolayı testlerde oluşan hatalar, yapılan değişikliğin sistemi kırdığı anlamına gelmektedir. Bu durumda tüm programcılar bilgilendirilerek hatanın bir an önce giderilmesi sağlanır. Sürekli entegrasyon ile programcılar tarafından kod üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde her zaman çalışır bir sürümün oluşması sağlanmış olur.
Sürekli entegrasyon (CI), geliştiricilerin yazdıkları kodları daha sık geliştirmesine yardımcı olur. Geliştiricilerin bir uygulamadaki değişiklikleri birleştirildiğinde, bu değişikliklerin uygulamayı bozmadığından emin olmak için uygulamayı otomatik olarak oluşturarak ve farklı düzeylerde testler yapılarak doğrulanır.
Sürekli teslimat, sürekli entegrasyonun doğal bir uzantısıdır.
Sürekli teslimat, başarılı olan bir yapıyı (build) bir ortama atma durumunun otomatik olan yoludur. Teslimat ile dağıtım arasında küçük bir fark vardır. Teslimat manuel yolla, dağıtım ise otomatik olarak yapılır. Sürekli teslimat düzgün bir şekilde uygulanırsa, müşteriler standartlaştırılmış bir test sürecinden geçmiş yapıya sahip olacaklardır.
Örnek verecek olursak; Netflix, tamamen otomatik bir sürekli dağıtım sistemine sahiptir. Dağıtımlar otomatik olduğundan ve herhangi bir zamanda gerçekleşebileceğinden, uygulamanız, yeni bir sürüm dağıtıldığında geçici kesintilerden etkilenmeyecek şekilde tasarlanır.